728 x 90

Ενοχλεί τους Αλβανούς η παρουσία του Ελληνικού Στρατού. Θέλουν τα σύνορα “ξέφραγο αμπέλι”!!

ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ “ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ” ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ Οι Αλβανοί ενοχλήθηκαν από την παρουσία του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα και τις ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων με πιο πρόσφατη αυτή στις Πρέσπες. Θέλουν τα σύνορα αφύλακτα προκειμένου να μπαινοβγαίνουν τα μέλη του UCK και του UCC, να αναπτύσσουν την παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα τους εντός της ελληνικής

ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ “ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ” ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ
Οι Αλβανοί ενοχλήθηκαν από την παρουσία του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα και τις ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων με πιο πρόσφατη αυτή στις Πρέσπες. Θέλουν τα σύνορα αφύλακτα προκειμένου να μπαινοβγαίνουν τα μέλη του UCK και του UCC, να αναπτύσσουν την παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα τους εντός της ελληνικής επικράτειας και να οργανώνουν αλυτρωτικές ενέργειες.

Δημοσιεύματα του Αλβανικού Τύπου μιλούν για δυναμική επιστροφή του ελληνικού Στρατού στα σύνορα και κάνουν λόγο για ένταση στις διμερείς σχέσεις. Προκαλούν μάλιστα λέγοντας πώς οι περισσότεροι λαθρομετανάστες περνούν στη χώρα τους από την Ελλάδα προκειμένου να προωθηθούν στη Δύση. «Τροφή» στα δημοσιεύματα έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων PDIU Σπετίμ Ίντριζι, ο οποίος δήλωσε πώς, «η επιστροφή του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα με την Αλβανία είναι απαράδεκτη και αρνητική εξέλιξη και συνιστά απειλή για τη χώρα μας».  Προφανώς οι Αλβανοί ένοιωσαν ένα δείγμα της ισχύος των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων
όταν προ ημερών ενεργοποιήθηκε ο βόρειος τομέας της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και πραγματοποίησε άσκηση «Πυρπολητή» στις Πρέσπες με τους κομάντος να επιβιβάζονται στις ορεινές περιοχές. Οι ριπές απο τα όπλα των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων και ο ήχος απο τα Chinook και τα Apache στα σύνορα θορύβησαν τους Αλβανούς, που μιλούν για «επαναφορά του Στρατού στα σύνορα». Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως οι Αλβανοί θέλουν τα σύνορα με την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι» προκειμένου να αναπτύσσουν οι UCKαδες ανενόχλητοι την παράνομη δραστηριότητα τους, από διακίνηση ναρκωτικών μέχρι κινήσεις επιβουλής κατά της Ελλάδας. Και φαίνεται πώς οι ελληνικές κυβερνήσεις τους έχουν κάνει τη χάρη τόσα χρόνια. Η απόσυρση του Στρατού από τα σύνορα, η εγκατάλειψη των στρατιωτικών φυλακίων ήταν λάθος που κατάντησε την ελληνοαλβανική μεθόριο «μπείτε σκύλοι αλέστε», προκαλώντας φόβο και τρόμο στους κατοίκους των ελληνικών χωριών.

Πρόσφατα Δήμαρχοι της Ηπείρου είχαν ζητήσει με επιστολή τους τη επιστροφή του Στρατού στα σύνορα με την Αλβανία «προκειμένου να σωθούμε».

 defencenet.gr

5 σχόλια
admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Δείτε επίσης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

5 Σχόλια

 • Panagiotis
  27 Δεκεμβρίου 2013, 8:46 πμ

  Νομίζω ότι τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Αντγο Μανωλά Δκτή της Ιης Στρατιάς.Επιτέλους βρέθηκε και κάποιος να πράξει τα αυτονόητα.

  REPLY
 • Anonymous
  27 Δεκεμβρίου 2013, 10:36 πμ

  πολύ σωστό .νά έπανέλθη ό στρατός στά σύνορα μέ τήν άλβανία .έτσι μόνο θά καταλάβουν οί άλβανοί ότι άπ’ έδώ καί μπρός έχουν νά κάνουν μέ άντρες πού φορούν παντελόνια καί τιμούν αύτά πού έχουν μέσα,καί δέν φορούν πολιτικές μπέρτες.Νά είναι καλά τά παληκάρια μας καί νά τά φυλάει ό θεός.

  REPLY
 • Ιωάννης Κοντός
  27 Δεκεμβρίου 2013, 1:44 μμ

  O Στρατός είναι ταγμένος να φρουρεί τα σύνορά μας,μόνο σε περίπτωση εισβολής και είναι αστείο να πούμε κάτι τέτοιο από πλευράς Αλβανίας.Να παρεμποδίζει την είσοδο λαθρομεταναστών δεν μπορεί,αντικειμενικά.Η Ελλάδα γέμισε λαθρομετανάστες,χωρίς αυτό να υποννοεί κάποια ευθύνη.Εξ άλλου δεν είναι εύκολο.Απεναντίας είναι πολύ δύσκολο.Δεν είναι κλείνεις μία διασταύρωση και τελείωσες.Ωστόσο η παρουσία του Στρατού στις παραμεθόριες περιοχές είναι θετική και σαφώς ενισχύει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των περιοχών αυτών.

  REPLY
 • Sakis
  11 Μαΐου 2015, 6:38 μμ

  Δεν ήταν λάθος που άφησαν αφύλακτα τα σύνορά μας οι προδότες….όλα βάσει σχεδίου γίνονται…

  REPLY
 • panagiotis
  26 Μαΐου 2015, 8:00 πμ

  ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ?? ΠΙΟΣ ΜΑΝΟΛΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ??? ΑΥΤΟΣ ΚΙΤΑΖΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΗ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΖΕΙ …..

  REPLY

Τελευταία νέα

Top Authors

Πιο σχολιασμένα

Featured Videos