728 x 90

Κλιμακώνεται το Ανθελληνικό Παραλήρημα στη Θράκη!!Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Ζεϊμπέκ Ξαναχτύπησε!!

Κλιμακώνεται το Ανθελληνικό Παραλήρημα στη Θράκη!!Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Ζεϊμπέκ Ξαναχτύπησε!!

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα “Πρώτο Θέμα ” το Σάββατο 07 Ιανουαρίου 2017, με τίτλο:ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ-<<Να μαθαίνουν Τούρκικα και τα Ελληνάκια>>!!Ως δεύτερη γλώσσα στα δημόσια νηπιαγωγεία!!Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη,Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ξαναχτύπησε-<<Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσες σχολικές μονάδες>>!! Της

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα “Πρώτο Θέμα ” το Σάββατο 07 Ιανουαρίου 2017, με τίτλο:ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ-<<Να μαθαίνουν Τούρκικα και τα Ελληνάκια>>!!Ως δεύτερη γλώσσα στα δημόσια νηπιαγωγεία!!Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη,Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ξαναχτύπησε-<<Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσες σχολικές μονάδες>>!!

Της Νεφέλης Λυγερού

<<Τελευταίο κρούσμα είναι άρθρο του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν στις 14 Δεκεμβρίου στην εφημερίδα «Αυγή», με το οποίο προτρέπει την κυβέρνηση να μετατρέψει τα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην περιοχή σε δίγλωσσα. 

Στο άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά το αίτημα της μειονότητας της Θράκης για ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων, μπορεί εύκολα να ικανοποιηθεί αφού οι δομές (σχολικές μονάδες), παρά τις ελλείψεις, υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καθιέρωση νομικά της δίγλωσσης προσχολικής εκπαίδευσης στη Θράκη». 

Με τον τρόπο αυτό Ελληνόπουλα που ζουν σε μεικτά χωριά και μειονοτικούς δήμους θα αναγκαστούν να πάνε σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο. Επιπλέον, οι μη τουρκογενείς της μειονότητας που αποτελούνται από Πομάκους και Ρομά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αφομοιώσουν την ελληνική γλώσσα στο νηπιαγωγείο, κάτι που θα τους οδηγήσει στη συνέχεια στα τουρκόφωνα σχολεία της περιοχής. 

Από την άλλη, το αίτημα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία έχει σκοπό να ανακόψει την τάση που παρατηρείται σε μουσουλμάνους μαθητές οι οποίοι προτιμούν τα δημόσια σχολεία, που πιστεύεται ότι προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία και καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. 

Σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα, η τουρκική προπαγάνδα θα μπει εκτός από τα παράνομα -σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα- νηπιαγωγεία που λειτουργούν και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα στη Θράκη και στα δημόσια ελληνικά σχολεία. 

Ο αρθρογράφος δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επαναλαμβάνει αυτό που προωθεί το τουρκικό προξενείο στο πλαίσιο της χρόνιας προσπάθειάς του να ενισχύσει την τουρκική επιρροή στην περιοχή και μέσω της εκπαίδευσης. Η παραπάνω δημόσια παρέμβαση δεν είναι ούτε μεμονωμένη, ούτε αδέσποτη – και σίγουρα παίρνει άλλη διάσταση όταν ακούγεται από μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο γνωστός για τις στενές σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ «Εφόσον το νηπιαγωγείο προετοιμάζει τους μαθητές για την ένταξη τους στην εκπαίδευση και η φοίτηση τους είναι υποχρεωτική, αποτελεί υποχρέωση ms Πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσα σχολεία». Ας σημειωθεί ότι ο Ζεϊμπέκ έχει δώσει καθαρά το στίγμα του: «Μιλώντας για τον εαυτό μου λέω ότι είμαι Τούρκος της Θράκης».

Ο «Τούρκος» βουλευτής 

Οι απόψεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια στον μικρόκοσμο της Ξάνθης, αφού και ο ίδιος δεν κάνει καμία προσπάθεια να τις κρύψει. Τουναντίον τις εκφράζει διαρκώς μέσω συνεντεύξεών του σε τουρκικά Μέσα, τα οποία τον αποκαλούν «Τούρκο» βουλευτή.

 Σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα «Zaman» χαρακτηρίζει τη μουσουλμανική μειονότητα «Τούρκους της Δυτικής Θράκης». Ο εν λόγω βουλευτής υπήρξε εκπρόσωπος στην Ξάνθη του«Συλλόγου Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», ενός φορέα που αποσκοπεί στον πλήρη εκτουρκισμό της μειονοτικής εκπαίδευσης. 

Ένα από τα βασικά αιτήματά του είναι το δικαίωμα των συλλόγων να προσλαμβάνουν και να απολύουν οι ίδιοι δασκάλους στα δημοτικά. Δηλαδή, να πληρώνει το ελληνικό κράτος για να διορίζουν εκείνοι και να ελέγχουν την κατάσταση.

 Στην εφημερίδα «Hürriyet» έχει εκφράσει «τη μεγάλη ελπίδα» ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα φροντίσει ώστε το «τείχος του αίσχους μήκους 12,5 χλμ. στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα κατεδαφιστεί». Το τείχος για το οποίο μιλάει είναι ο φράκτης στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στη Θράκη, ο οποίος φτιάχτηκε αφενός για να αποτρέψει τη μαζική εισροή παράνομων μεταναστών, αφετέρου για αμυντικούς σκοπούς. 

Εκτός από τις τοποθετήσεις του αυτές, εκτός από τις στενότατες σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο, εκτός από την παρουσία του σε απροκάλυπτα ανθελληνικές εκδηλώσεις, προσφάτως αμφισβήτησε ανοιχτά τον νόμο 3647/2008 που ψηφίστηκε επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη. Ο νόμος αφορά τη «Διοίκηση και Διαχείριση των Βακουφιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Θράκη και των περιουσιών τους». Τότε ο Ζεϊμπέκ είχε εισβάλει στη Μουφτεία της Ξάνθης και είχε απαιτήσει την αλλαγή του επικεφαλής της διαχειριστικής επιτροπής του τεμένους στη Γενισέα. Ο νόμιμος μουφτής Ξάνθης δεν είχε δώσει συνέχεια. Ο βουλευτής, όμως, προχώρησε σε προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής χωρίς καμία εξουσιοδότηση. 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατά την κηδεία Πομάκου στρατιώτη που πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας εισέβαλε με τον ψευτομουφτή Ξάνθης και όργανα του τουρκικού προξενείου απαιτώντας να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία από το φέρετρο να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί τον νεκρό στο νεκροταφείο. Ο Ζεϊμπέκ είναι αυτός που το 2014 είχε πρωτοστατήσει στο να αποκλειστεί η ακτιβίστρια μουσουλμάνα Ρομά Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το αμάρτημα της Σαμπιχά η κοινωνική δράση της οποίας έχει πολλαπλώς αναγνωριστεί και από το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν και παραμένει ότι αγνοεί το τουρκικό προξενείο και εργάζεται για τη χειραφέτηση των Ρομά γυναικών και την ένταξη των νηπίων στο νηπιαγωγείο το οποίο έχει ιδρύσει στον οικισμό Δροσερό.

 Ο εν λόγω βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να λείπει και από τη διοργάνωση της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγο καιρό στη Θράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεργασία με τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας αυτής της επίσκεψης. Κυβερνητικό στέλεχος επιβεβαιώνει ότι ο Ζεϊμπέκ βρισκόταν σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός ήταν που ενημέρωνε και διεκδικούσε μεγάλο μερίδιο από τον έλεγχο της ατζέντας της επίσκεψης καλύπτοντας τις ανάγκες υλοποίησής της. Η δύναμη του Ζεϊμπέκ δεν είναι τόσο η ιδεολογικοπολιτική ταύτισή του με την Κουμουνδούρου όσο το γεγονός ότι φέρνει τις αριστερόστροφες μουσουλμανικές ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Και αυτό με τις ευχές του τουρκικού προξενείου επειδή θεωρεί ότι λόγω των ιδεοληψιών της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί αυτή την περίοδο να κερδίσει έδαφος στη Θράκη. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές η συνεργασία του Ζεϊμπέκ με τον κ Καλπαδάκη ήταν αυτή που έστειλε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί μόνο ένα σχολείο το ιδιωτικό μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο του νομού το οποίο λειτουργεί χωρίς άδεια αλλά με τη σύμπραξη της Πολιτείας! 

Ας σημειωθεί ότι η επιλογή του πρωθυπουργού να επισκεφθεί αυτό το σχολείο και όχι ένα δημόσιο όπου συνεκπαιδεύονται μουσουλμανόπουλα και χριαστιανόπουλα προκάλεσε δυσαρέσκεια και απορία όχι μόνο στο χριστιανικό στοιχείο αλλά και σε όσους μουσουλμάνους κρατούν αποστάσεις από το τουρκικό προξενείο.

Οι δεσμεύσεις Τσίπρα 

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο εν λόγω σχολείο υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα ο σκληρός πυρήνας των εγκάθετων του τουρκικού προξενείου με τους οποίους μάλιστα στη συνέχεια συνομίλησε. Ακόμα περισσότερα ερωτηματικά εγείρονται από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα του σχολείου με κυριότερο εκείνο της κτιριακής υποδομής και δεσμεύτηκε ότι σε έναν χρόνο θα έχουν κατασκευαστεί κι άλλες αίθουσες παρότι δεν πρόκειται για δημόσιο σχολείο. 

Ο υπουργός Παιδείας μάλιστα που συνόδευε τον πρωθυπουργό είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για να βρεθούν οι αναγκαίες αίθουσες. Αυτή δεν ήταν η μοναδική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα. Μετά την επίσκεψη αυτή ανακοινώθηκε και η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για να μπορούν οι μουσουλμάνοι στη Θράκη να αποκτήσουν δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το πρόγραμμα αφορά 120.000 μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης και είναι ύψους 3,72 εκατ ευρώ. Αν και είναι κατανοητή η σκοπιμότητα ο ευνοϊκός διαχωρισμός του μουσουλμανικού από το σύνοικο χριστιανικό στοιχείο προκάλεσε όχι μόνο πικρία αλλά και διάφορα ερωτήματα. 

<<Όσο εθνικά σκόπιμο είναι να προσελκύσει τους μουσουλμάνους να βλέπουν ελληνικά κανάλια άλλο τόσο εθνικά σκόπιμο είναι να ενισχύσεις τους χριστιανούς αυτής της ακριτικής περιοχής, δεδομένου ότι υπάρχει εδώ και καιρό μια τάση μετακίνησής τους προς τη Μακεδονία και την Αττική>> σχολιάζει κάτοικος της περιοχής .

Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και δεν προγραμματίστηκε επαφή του με την εκεί εκκλησία. Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες αν και ζητήθηκε να υπάρξει μία συνάντηση με αντικείμενο τα προβλήματα της περιοχής δεν υπήρξε ανταπόκριση από το Μαξίμου. 

Δεν είναι λίγοι στη Θράκη αυτοί που ισχυρίζονται ότι το Μέγαρο Μαξίμου όχι απλώς συνεργάστηκε με τον Ζεϊμπέκ για την επίσκεψη Τσίπρα αλλά και υποχώρησε στα αιτήματά του παρότι είναι κοινός τόπος ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί στην περιοχή σαν το μακρύ χέρι της Αγκυρας. <<Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει με λόγια και πράξεις αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία και έχει λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος>> μας είπε τοπικός παράγοντας για τον Ζεϊμπέκ διαχωρίζοντάς τον σαφώς από τον επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά>>.

 

Εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”7/1/2017-xanthinet.gr

editor
AUTHOR
PROFILE

Δείτε επίσης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Τελευταία νέα

Top Authors

Πιο σχολιασμένα

Featured Videos