728 x 90

Πάνος Καμμένος:”Συντρόφισσες και Σύντροφοι…Χτίσαμε Μαζί Ένα Νέο Γοργοπόταμο”! Όλη η Ομιλία

Πάνος Καμμένος:”Συντρόφισσες και Σύντροφοι…Χτίσαμε Μαζί Ένα Νέο Γοργοπόταμο”! Όλη η Ομιλία

Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα, βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μαζί κυβερνάμε, χτίσαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο, αποδείξαμε μαζί ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τον χαιρετισμό του στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,

Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα, βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μαζί κυβερνάμε, χτίσαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο, αποδείξαμε μαζί ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τον χαιρετισμό του στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθύνθηκε στους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση “σύντροφοι και συντρόφισσες” και τόνισε με έμφαση ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων θα συνεχιστεί απρόσκοπτα “μέχρι να ελευθερωθεί η χώρα, μέχρι να φύγουν οι δανειστές”. Τότε θα ξαναδούν και τις πολιτικές τους διαφορές”, είπε και σημείωσε πως αυτές είναι απολύτως σεβαστές και από τις δύο πλευρές, όπως και οι “κόκκινες γραμμές”.

“Τέλειωσαν οι νταβατζήδες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα”, τόνισε ο κ. Καμμένος και σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτο κόμμα τη Ν.Δ. παρατήρησε: “Μπορεί να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, όμως εμείς κερδίζουμε στις εκλογές”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

«Φίλες και φίλοι, θα το πω, συντρόφισσες και σύντροφοι,

μετά από τόσα χρόνια, με τόσους κοινούς αγώνες, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ χαιρετίζουμε το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετώντας έναν – έναν, μία – μία από εσάς που βρεθήκαμε μαζί, από ξεχωριστούς χώρους, σε κοινούς αγώνες.

Ήμασταν μαζί όταν ξεκινήσαμε στις πλατείες και στο Σύνταγμα, δίνοντας ο καθένας από τη δική του πλευρά τον αγώνα απέναντι σε μία ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει άνευ όρων τη χώρα.

Βρεθήκαμε μαζί μπροστά από τα δικαστήρια για να ανατρέψουμε τις κατασχέσεις των σπιτιών. Βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Βρεθήκαμε μαζί στην κυβέρνηση του τόπου, κάνοντας πραγματικότητα την εθνική ομοψυχία. Χτίσαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο.

Κάποιοι την εθνική συνεννόηση τη δίδασκαν μόνο στα βιβλία και στα χαρτιά. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες. Οι Έλληνες όταν αγωνίζονται μαζί μπορούν να κερδίσουν.

Μας λοιδόρησαν, μας αγνόησαν, μας πολέμησαν, αλλά τους νικήσαμε και θα τους νικήσουμε ακόμα μια φορά όταν κληθεί ο ελληνικός λαός.

Καμιά φορά ρωτούν οι δημοσιογράφοι αν βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις. Εδώ, λοιπόν, από το Συνέδριο σας, τους λέμε: μπορούν να κερδίζουν τις δημοσκοπήσεις, εμείς θα κερδίζουμε τις εκλογές, γιατί απέναντι στον ελληνικό λαό είμαστε ειλικρινείς. Όταν ήρθε η δύσκολη ώρα του Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε την άδεια του ελληνικού λαού.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας πω ότι έζησα μαζί του εκείνες τις δύσκολες ώρες, όταν μας είχαν βάλει με την πλάτη στον τοίχο, επιβάλλοντας μία λύση για την Ελλάδα, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα τη μετέτρεπε την σε μία «αποθήκη ανθρώπων», διαγράφοντας δήθεν ένα μέρος του χρέους.

Εκείνη την ώρα έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στο συμβιβασμό ή ανάμεσα στην πάλη και στην πρόταση. Παλέψαμε με τις συνειδήσεις μας και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και εγώ, αλλά και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, είχαμε στο μυαλό μας όλες και όλους εσάς.

Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν την επόμενη ημέρα να πάτε στις γειτονιές σας, στα χωριά σας, στους τόπους σας και να πείτε ότι συμφωνήσαμε σε μία λύση, πόσο δύσκολο θα ήταν να πείσουμε ότι αυτό έγινε για το καλό της Ελλάδας και να επιβεβαιώσουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού για αυτό.

Όμως, αυτή η δύσκολη απόφαση έκανε κάποιους να εγκαταλείψουν, γιατί ο δρόμος του να αντιστέκεσαι δήθεν στα λόγια είναι εύκολος, αλλά το να παλέψεις για την πατρίδα σου είναι το πιο δύσκολο μονοπάτι. Σε αυτό το μονοπάτι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σταθήκαμε δίπλα σας και θα σταθούμε μέχρι τέλους, μέχρι να απελευθερωθεί η χώρα, μέχρι να φύγουν οι δανειστές, μέχρι να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Και όταν λυτρωθεί η πατρίδα μας, όταν ξανάρθει η ανάπτυξη, όταν ξανάρθουν οι δουλειές, τότε μπορούμε ξανά να δούμε τις πολιτικές μας διαφορές, αλλά τώρα αυτό που επιβάλλεται είναι η ενότητα του ελληνικού λαού, η εθνική ομοψυχία.

Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι η μεταπολίτευση τελείωσε το 2015. Τελείωσαν τα «τζάκια» της πολιτικής, τελείωσαν οι νταβατζήδες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Τελείωσαν εκείνοι που έβγαζαν από την τσέπη το δεφτέρι με το ποιους πλήρωσαν, πότε πλήρωσαν και ποιους εκβιάζουν. Είμαι μαζί με τον Αλέξη και μαζί με εσάς, γιατί ξέρω ότι δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν μας έχει κανείς γραμμένους σε κανένα δεφτέρι και ούτε θα μας γράψει. Θα προχωρήσουμε αλλάζοντας την Ελλάδα, με σεβασμό ο καθένας στις θέσεις του άλλου.

Εδώ θέλω να σας πω – και έχει μεγάλη σημασία – ότι και τα δύο κόμματα, το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε διαφορετικές θέσεις σε πολλά. Όμως, υπάρχει σεβασμός εκεί που υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και θέλω να το αναγνωρίσω όχι τόσο στην κυβέρνηση, αλλά σε όλους και όλες εσάς, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, γιατί αποδείξατε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε σε εκείνα τα οποία πρέπει να προχωρήσουμε μαζί.

Χαιρετώ το Συνέδριό σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στο επόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα μας ξαναβρεί στην εξουσία, θα θέλουν πολλοί να έρθουν σε αυτόν εδώ το χώρο. Δεν θα μας φτάνει αυτό το γήπεδο, αλλά τότε πρέπει να προσέξουμε ποιοι ήταν μαζί στα δύσκολα και ποιοι θα έρθουν κάποια στιγμή για να καρπωθούν τα εύκολα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριο και να ξέρετε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε μαζί σας, δίπλα σας, για τη σωτηρία της πατρίδας μας».

thepressroom.gr

editor
AUTHOR
PROFILE

Δείτε επίσης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Τελευταία νέα

Top Authors

Πιο σχολιασμένα

Featured Videos