728 x 90

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ Αντιδρά Επιθετικά,Προκλητικά και Υβριστικά Εναντίον του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου!!!

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ Αντιδρά Επιθετικά,Προκλητικά και Υβριστικά Εναντίον του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου!!!

Και όμως είναι δυνατόν…. συμβαίνει και αυτό…..να αντιδρούν οι τούρκοι…όταν κάποιος μιλάει…και αντιτίθεται…στις συνεχείς και προκλητικές δηλώσεις τους…έτσι τους έχουν μάθει τους τούρκους….ότι ο Έλληνας δεν αντιδρά…μόνο κάτι για Ε.Ε….”ξένο αχυρώνα”…διεθνές δίκαιο….”!!!!!!!!! Συνεχίζουν οι Τούρκοι,την πάγια επιθετική τους τακτική,με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε προκλητικές και υβριστικές δηλώσεις, εναντίον οποιουδήποτε αντιτίθεται στις δικές τους προκλητικές δηλώσεις

Και όμως είναι δυνατόν…. συμβαίνει και αυτό…..να αντιδρούν οι τούρκοι…όταν κάποιος μιλάει…και αντιτίθεται…στις συνεχείς και προκλητικές δηλώσεις τους…έτσι τους έχουν μάθει τους τούρκους….ότι ο Έλληνας δεν αντιδρά…μόνο κάτι για Ε.Ε….”ξένο αχυρώνα”…διεθνές δίκαιο….”!!!!!!!!!

Συνεχίζουν οι Τούρκοι,την πάγια επιθετική τους τακτική,με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε προκλητικές και υβριστικές δηλώσεις, εναντίον οποιουδήποτε αντιτίθεται στις δικές τους προκλητικές δηλώσεις ,για την “κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης” και την συνεχή πρόκληση εναντίον της Ελλάδας!!!

Στην ανακοίνωσή τους τολμούν και κατηγορούν την ΕΟΚΑ(Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών)-συνδεδεμένες οργανώσεις ότι έχουν σχέση με πράξεις βίας και τρομοκρατίας στην Κύπρο και τον ΥΕΘΑ για την πρόσφατη απονομή που πραγματοποίησε, της Διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής στο Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 1959, στο Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και στους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 1959 για τη συμβολή τους στη διατήρηση και διάδοση της ιστορικής μνήμης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959!!!

Στις 02 Δεκ.2016 το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών προέβηκε σε ανακοίνωση επιθετική,υβριστική και προσβλητική κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένου!!

Διαβάστε παρακάτω,την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών,όπως αυτή αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του,στις 02 Δεκεμβρίου 2016:

<<Επιστρέφουμε αυτολεξεί τη δήλωση που εκστομίστηκε κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την 1η Δεκεμβρίου από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, του οποίου γνωρίζουμε την έλλειψη της ικανότητας αξιολόγησης και έκφρασης των εξελίξεων με την κοινή λογική.

Η στάση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έχασε την αίσθηση της κρίσης με τέτοιο τρόπο ώστε να βραβεύσει πρόσφατα την ΕΟΚΑ-συνδεδεμένες οργανώσεις, οι οποίες σχετίζονται με πράξεις βίας και τρομοκρατίας στην Κύπρο, βλάπτοντας έτσι τις προσπάθειες συνεργασίας που έχουμε προσπαθήσει  να αναπτύξουμε μεταξύ των δύο χωρών.

Εμείς για άλλη μια φορά καλούμε τον Υπουργό Άμυνας Καμμένο να αποφεύγει παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής, ενεργώντας σύμφωνα με κρατική ευθύνη και σοβαρότητα.>>


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε στείλει αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, από το Ακριτικό Φυλάκιο της Μολυβδοσκεπαστής Ιωαννίνων που επισκέφθηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2016, όπως παρακάτω:

Από εδώ, όμως, θέλω να στείλω και ένα μήνυμα σε μία απάντηση σε όλους αυτούς οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία πλευρά έχουμε την Τουρκία που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η δική μας απάντηση δίνεται με βάση την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.
Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα.”

 

mfa.gov.tr

editor
AUTHOR
PROFILE

Δείτε επίσης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Τελευταία νέα

Top Authors

Πιο σχολιασμένα

Featured Videos