728 x 90

ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΣ στα Νησιά Ερείκουσα,Οθωνοί και στα Φυλάκια Διποταμιάς και Κρυσταλλοπηγής

ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΣ στα Νησιά Ερείκουσα,Οθωνοί και στα Φυλάκια Διποταμιάς και Κρυσταλλοπηγής

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τα Φυλάκια Διποταμιάς και Κρυσταλλοπηγής. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ερείκουσα και τους Οθωνούς. Από την Ερείκουσα ο ΥΕΘΑ δήλωσε, ότι η πατρίδα οφείλει να δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες, καθώς η παρουσία στο νησί πληθυσμού, που με δύσκολες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τα Φυλάκια Διποταμιάς και Κρυσταλλοπηγής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ερείκουσα και τους Οθωνούς.

Από την Ερείκουσα ο ΥΕΘΑ δήλωσε, ότι η πατρίδα οφείλει να δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες, καθώς η παρουσία στο νησί πληθυσμού, που με δύσκολες συνθήκες παραμένει το χειμώνα, έχει να κάνει με την ίδια την υπεράσπιση της Eθνικής Kυριαρχίας.

Επιπλέον δήλωσε”Αποφασίσαμε πέραν της οποιασδήποτε βοήθειας, μπορούμε όσον αφορά τους γιατρούς και την ιατρική περίθαλψη – δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός και μέχρι να καλυφθεί η θέση, την ανάγκη αυτή θα την καλύψουμε εμείς, με ένα γιατρό, ο οποίος θα μπορεί να επισκέπτεται και την Ερείκουσα και το Μαθράκι και να παραμένει εδώ – να προσφέρουμε τα έξοδα διαβίωσης για δύο άνεργες πολύτεκνες οικογένειες που θα αποφασίσουν να έρθουν και να μείνουν στο νησί. 
Τα νησιά μας δεν είναι μόνο θέρετρα, είναι και τόποι όπου υψώνεται η Eλληνική Σημαία και προστατεύεται η Εθνική Κυριαρχία.”

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για να στείλει ένα μήνυμα από το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδος, ο ΥΕΘΑ Π Καμμένος απάντησε”Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, ότι η εθνική κυριαρχία της χώρας, βεβαίως και διαφυλάσσεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας. Αλλά όχι μόνο από αυτές. Η παρουσία των ακριτών μας στα νησιά είναι ένα εθνικό έργο. Είναι ένα έργο διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Αν τα νησιά εγκαταλειφθούν, τότε δεν θα πάψει μόνο να υπάρχει ζωή στα νησιά, αλλά θα πάψει να υπάρχει και υφαλοκρηπίδα, θα πάψει να υπάρχει η παρουσία της πατρίδας και η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.”

Εν τω μεταξύ,σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΘΑ για την τοποθέτηση οπλίτη γιατρού στην Ερείκουσα,ανέφερε ότι, υλοποιήθηκε άμεσα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, η εντολή του ΥΕΘΑ και τοποθετείται γιατρός, ο οποίος θα βρίσκεται στο νησί την ερχόμενη Τρίτη.

Στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων του υποβρυχίου “Πρωτεύς” που βυθίστηκε στις 29/12/1940 κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό νησί του Ιονίου Οθωνοί. 


Από τους Οθωνούς ο ΥΕΘΑ δήλωσε:

«Οι Οθωνοί αποτελούν πολύ σημαντικό νησί για το Πολεμικό Ναυτικό. Εδώ χτυπήθηκε το υποβρύχιο “Πρωτεύς”. Οι Οθωνοί είναι από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδος, οι ομογενείς μας κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν και επιστρέφουν στο νησί, αλλά σκοπός μας είναι να επιστρέψουν πίσω οικογένειες με νέα παιδιά, να ξανανοίξει το σχολείο των Οθωνών, να ξανακουστούν τα γέλια των παιδιών και να ξαναχτίσουμε το αύριο αυτού του νησιού. Σε συνεννόηση με την τοπική δημοτική αρχή και την κοινωνία και από την πλευρά του υπουργείου θα κάνουμε ότι μπορούμε», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με κατοίκους του χωριού που του έθεσαν το σοβαρό θέμα της συγκοινωνίας και τη μεγάλη ανάγκη μετακίνησης που έχουν οι κάτοικοι.

«Θα κάνουμε μία προσπάθεια μεγάλη, προκειμένου να συνδυάσουμε την υφιστάμενη συγκοινωνία και με οχηματαγωγό πλοίο για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του νησιού», τους είπε.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η μεταφορά του 11χρονου μοναδικού μαθητή του σχολείου της Ερείκουσας με το ελικόπτερο από την Ερείκουσα στους Οθωνούς μετά την επιθυμία που εξέφρασε στον υπουργό Άμυνας να επισκεφθεί τα Διαπόντια νησιά.


 

tanea.gr

editor
AUTHOR
PROFILE

Δείτε επίσης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Τελευταία νέα

Top Authors

Πιο σχολιασμένα

Featured Videos