728 x 90

Tα “8” σενάρια τουρκικής επίθεσης στην Ελλάδα που μελετά το ΓΕΕΘΑ !!!

Με μια εντυπωσιακή συγκομιδή σκληρών ασκήσεων της περίφημης διακλαδικής Δύναμης “Δ” που αποτελεί την “αφρόκρεμα” της ισχύος των ΕΔ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις μονάδες Ταχείας Ανάπτυξης έκλεισε το 2014, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε σε πίνακα που διέρρευσε από το ΓΕΕΘΑ, αλλά το ενδιαφέρον, όπως αναφέρουν πηγές του Επιτελείου βρίσκεται αλλού: Στο ότι κάθε άσκηση

Με μια εντυπωσιακή συγκομιδή σκληρών ασκήσεων της περίφημης διακλαδικής Δύναμης “Δ” που αποτελεί την “αφρόκρεμα” της ισχύος των ΕΔ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις μονάδες Ταχείας Ανάπτυξης έκλεισε το 2014, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε σε πίνακα που διέρρευσε από το ΓΕΕΘΑ, αλλά το ενδιαφέρον, όπως αναφέρουν πηγές του Επιτελείου βρίσκεται αλλού: Στο ότι κάθε άσκηση είναι βασισμένη σε ένα πολιτικο-στρατιωτικό σενάριο για την εξέλιξη μιας πιθανής κρίσης με την Τουρκία.   Και οι ασκήσεις αυτές είναι προετοιμασμένες και σχεδιασμένες για να αντιμετωπίσουν ακριβώς αυτά τα σενάρια, τα οποία με την σειρά τους καταρτίζονται όχι “από μυαλού” αλλά βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών που έρχονται από την γειτονική χώρα μέω των ελληνικών δικτύων πληροφόρησης. Για το συγκεκριμένο να πούμε ότι υψηλά ιστάμενη πηγή του ΓΕΕΘΑ σημείωνε  ότι “Πρόβλημα ροής πληροφοριών από την Τουρκία δεν έχουμε κανένα. Υπάρχει μια μεγάλη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών από την πλευρά μας η οποία ουδέποτε έπαυσε να υπάρχει”. Βάσει αυτών των πληρφοριών λοιπόν, καταρτίζονται τα σενάρια τα οποία είναι πράγματι

εντυπωσιακά, αφού ξεκινούν από ασκήσεις αντιμετώπισης αιφνιδιαστικής αεραπόβασης στις Σέρρες και φτάνουν μέχρι την απόκρουση ομάδας σαμποτέρ στα ενεργειακά πεδία της Δυτικής Ελλάδας.

Φυσικά οι πλέον εντυπωσιακές είναι αυτές όπως η τελευταία του Οκτωβρίου περί “Εκτέλεσης επιχειρήσεων αποτροπής για κατάληψη μικρονήσου Αν. Αιγαίου και σε περίπτωση αποτυχίας, εκτέλεση αμφίβιας ενέργειας για ανακατάληψή της, με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας”...

Ναι, είναι το σενάριο που αποτελεί την συνέχεια της επιχείρησης των Ιμίων: Ανακατάληψη μετά την αποτυχία της αποτροπής κατάληψης της νήσου…

Σημειώνεται ότι  η Άγκυρα εξέδωσε δύο NAVTEX, τη 1076/14 και τη 1077/14, με τις οποίες δεσμεύει για «επικίνδυνες επιχειρήσεις» (Hazardous Operations) πολύ μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου – 31 Δεκεμβρίου 2015 καθημερινά από τις 5 το ξημέρωμα μέχρι τις 4.00 το απόγευμα εκτός των Σαββάτων και Κυριακών.

Στο Βόρειο Αιγαίο η Τουρκία δεσμεύει ολόκληρη σχεδόν την περιοχή που περικλείεται από τον Άθω μέχρι τη Θάσο, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και στο Nότιο Αιγαίο την περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων, Πάτμου, Κίναρου, Λέβιθας και Αμοργού.

Ας δούμε όλο τον πίνακα των ασκήσεων της Δύναμης “Δ” (σε προσωπικό δεν ξεπερνά τα 1000 άτομα αλλά σε ισχύ είναι ανώτερη από μιας παλιάς Μεραρχίας)…

ΑΣΚΗΣΕΙΣ «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» ΕΤΟΥΣ 2014

 Α/Α
ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ
Ημερομηνία
Παρατηρήσεις
1
1/14
30 Ιαν 2014
Ενεργοποίηση τμήματος των αεροπορικών δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό την προσβολή ναυτικής δύναμης σε θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.

2
2/14
4 Φεβ 2014
Ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Βόρειου τομέα με σκοπό την διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών στην περιοχή Σερρών. Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων των τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου χερσαίου τομέα καθώς και μεταφορικά Ε/Π του ΣΞ τα οποία και συνοδεύονταν από επιθετικά Ε/Π APACHE.

3
3/14
27 Μαι 2014
Ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Νοτίου Τομέα με σκοπό την δοκιμασία και τον έλεγχο των διαδικασιών και δυνατοτήτων της δύναμης.

4
4/14
28 Μαι 2014
Ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Νοτίου Τομέα με σκοπό την άμεση αερομεταφορά και ανάπτυξή του σε νησί του ΝΑ Αιγαίου.

5
5/14
30 Ιουλ 2014
Ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση αερομεταφορά Ειδικών Δυνάμεων για αποτροπή και αντιμετώπιση πιθανών απειλών, στην περιοχή Θεσπρωτίας.

6
6/14
31 Ιουλ 2014
Ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση μετάβαση τμήματος Ειδικών Δυνάμεων στην περιοχή Νέων Κερδυλίων και προστασία της Γέφυρας Στρυμόνα ποταμού (Εγνατία οδός).   

7
7/14
16 Σεπ 2014
Ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Βορείου Τομέα με σκοπό την αερομεταφορά τμήματος Ειδικών Δυνάμεων με προστασία επιθετικών Ε/Π για εξασφάλιση και απομόνωση διαβάσεων στο Νομό Έβρου.

8
8/14
30 Οκτ 2014
Συγκρότηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») για εκτέλεση επιχειρήσεων αποτροπής για κατάληψη μικρονήσου Αν. Αιγαίου και σε περίπτωση αποτυχίας, εκτέλεση αμφίβιας ενέργειας για ανακατάληψή της, με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Δείτε επίσης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Τελευταία νέα

Top Authors

Πιο σχολιασμένα

Featured Videos